Viime syksyn Espanja- deja vu: flunssaa ja lumikin maassa. Ei siis mitään all stars -settiä tähän mennessä.

Beverly Hillsin ja Santa Monican ghetot ja ostarit vaihtuivat preeriaan heti kun saatiin Bruce Leen ja lohikäärmeen kuvilla koristeltu kosla allemme...surffipaku juu.. komistus pitää toivottavasti ainakin pitkäkyntiset loitommalla. Sänky, keittosetit ja muut fasiliteetit ovat kuitenkin kutakuinkin ok. Joskin antoivat yhden peiton ja kylmyyttä vastaan ohjeena oli ’snuggle up’. Ei tunnu toimivan ihan koko yötä.

Yosemitessa oli kaikki leirintäalueet lomaviikonlopun ja hyvän kiipeilysesongin vuoksi täynnä ja varattuna pitkälle ensi viikkoon, joten ajattelimme koisia parkissa. Huono ajatus. Vartin torkkumisen jälkeen oli vartija jo hätistelemässä taskulampulla ja Rangeri loitommalla sakottamassa muita kaltaisiamme. Puistossa on siis muutama leirintäalue, ilmeisesti lähes aina täynnä, ja muita alueita vartioidaan ihan neuroottisesti. Kansallispuiston parkkiksilla nukkujat ovatkin varmasti tämän yhteiskunnan pahin uhka ja epäkohta! Ajettiin sitten puistosta taas ulos porttien ulkopuolelle koisimaan. Ei sielläkään ihan levollisia unia saanut, kun alueella pyörii autoon murtautuvia karhuja. Eikä mikään legenda, vaan turistilehtisen mukaan puiston alueella karhu murtautuu autoon etsimään ruokaa keskimäärin noin kolme kertaa päivässä, eikä alue ole iso. Hyvää yötä siis pakussa joka on lattiasta kattoon ladattu sapuskalla.

Varattiin paikat leirintään ensi viikoksi ja ihasteltiin uskomattomia graniittiseinämiä aikamme, kunnes päädyttiin jatkamaan trippiä San Franciscoon. Parin päivän pikavisiittiin mahtui Berkeleyn intellektuellivaihtoehtotunnelmaa,  `vapautuneenväen` Love-festivaalia, vääriä käännöksiä kodittomien ja huumehullujen blokkeihin sekä tietty rentoja kahviloita. Huomattavasti miellyttävämpi mesta kuin LA ja ihan oikea kaupunki eikä vain loputon ostareiden ja lähiöiden ketju - kahden päivän kaupunki, vähintään! Uudet makuupussit ja kilkkeet kyydissä päätettiin siirtyä South Lake Tahoelle parantelemaan nuhaa, verryttelemään ja odottelemaan Yosemiten varausta sekä lämpimämpiä kelejä. Täällä vaan on lumi maassa, että saapa nähdä miten nuha paranee tai kiipeily sujuu.

Haukkari olisi ainakin toisella meistä valmiina kiipeilyyn:)