Tällä viikolla Baselissa oli “kolme vuoden kauneinta päivää” eli Fasnacht. Laskiaiskekkerit, joiden on sanottu olevan maailman toiseksi suurin karnevaali Rion karnevaalien jälkeen (?), alkoivat maanantaiaamuna klo 4 ja jatkuivat tasan 72 tuntia. Oikeastaan koko karnevaaliaika kylläkin alkaa jo noin kuukautta aikaisemmin työläisten, eli Klein Baselin kaupunginosan, Vogel Gryff -karnevaalilla, jossa hassut hahmot Vogel Gryff, Wilde Maa sekä Löwe matkaavat Rheiniä näyttäen takapuoltaan Isolle Baselille. Fasnachtissa homman nimi on periaatteessa se, että jengi (=kai johonkin muinaisiin kiltoihin perustuvat ryhmät) soittaa pillejä ja rumpuja, pukeutuu naamiaisasuihin ja rymistelee ympäri kaupunkia. Iso osa osallistujista myös ajelee erilaisilla lava-ajoneuvoilla tai kärryillä ja heittelee maataloustuotteita, karkkia, kukkia ja paperisilppua. Ei siis oikeastaan mitään kovin hauskaa, ihan kuin jättimäiset penkkarit, mutta pitihän tuo nähdä niin ei tarvitse toiste mennä. Juhliin valmistautuminen kestää yleensä soittoharjoitusten sekä naamareiden valmistuksen merkeissä koko vuoden, joten täytyy näiden noin 18000 osallistujan todella tykätä pillimusiikista ja naamiaisista? Tekisivät jotain hyödyllistä kuten hiihtäisivät!

Me ollaankin taasen pujoteltu ihan urakalla ja lumisateet ovat totuttuun tapaan hellineet: Keski-Sveitsiin tipahti torstain ja perjantain aikana 50-80 senttiä uutta peitettä. Ihan käsittämätöntä miten lunta on tullut viimeisen reilun kuukauden aikana säännöllisesti joka viikko ainakin se puoli metriä. Tällä kertaa lumen takia suljettiin Andermattissa rautatie, joka johtaa viereiselle samaan hissilippuun kuuluvalle hiihtoaluelle. Seurauksena joukko suomalaisia joutui pienten lastensa ja hiihtovälineidensä kanssa ottamaan hiihtopäivän päätteeksi näppärästi junan Zürichin kautta takaisin Andermattiin, kuusi tuntia ja lukemattomia junanvaihtoja… Myös tie Andermattista alas loma-asunnollemme Göscheneniin suljettiin ja me jäätiin Anderiin saarroksiin.

Eilen mutkiteltiin auringonpaisteessa koko päivä omia jälkiä hissien tuntumassa, mutta koska se on niin arkipäiväistä niin eipä tuota paljoa jaksa enää hehkuttaa☺ Paitsi että taisi olla taas pari kauden monista parhaista laskuista, kun päästiin korkkaamaan Felsentalin koskemattomat puuterikentät!

Tänään hiihdeltiin keväisissä järvimaisemissa: