Iltanuotiolla Kuala Lumpurin pikku-Intiassa

Jätettiin Alpit keräilemään paksumpaa lumipatjaa ja lähdettiin lämmittelemään luita herkkuhedelmien maille. Varsinaisena päämääränä on testata Krabin alueen kuuluisat kalliot, mutta eihän sitä kiikkumista kauaa kuumassa jaksa niin suoritetaan ensin turismia etelämpänä.

Kauhean jetlaakin uuvuttamina hypättiin junaan Singaporesta Malesiaan. Valveunessa rytkyttiin sademetsien ja riisipeltojen läpi Kuala Lumpuriin. Tuntematta muita Kaakkois-Aasian suurkaupunkeja KL ainakin oli hassu mosaiikki überfiinejä ostoskeskuksia ja puolislummia. Kaikkialla haisi katukeittiöiden paistinrasva. Päivän mittainen saitsiing riitti meille oikein hyvin.

KL:n Chinatownin meininkeja

Toinen puolipäiväjunailu ja pikku lauttamatka toivat meidät Penangin saarelle. Saaren pääkaupunki Georgetown on tunnettu sen siirtomaahistoriasta ja ruoka on tiettävästi Malesian tai jopa Aasian parasta. Kuulemma esim. singaporelaiset autoilevat viikonloppuisin kylille joukoittain ainoastaan ruokailemaan. Me ei oltukaan ainoita, jotka pöperöskenen olivat Lonely Planetista ponganneet, reppureissaajia kylillä riitti. Sapuskaa olikin tyrkyllä ihan tolkuttomasti, ja kaikki mahdolliset Aasian keittiöt edustettuina. Ainakin loistavia useamman lajin kasvismättöjä irtosi alle kahdella eurolla vähän tasokkaammassakin ravintelissa.


 

Kiertävä jonglöörikoulu Langkawilla

Muutaman päivän jälkeen oli vuorossa siirtymä venäläisellä kantosiivellä Langkawille currya sulattelemaan. Nyt lökötellään jo Thaimaan puolella Koh Lipen saarella.


 

Loikka Thaimaahan