Vielä muutaman boulder-ongelman jälkeen Yosemiten mahtava laakso sai jäädä. Hurautimme Tioga-passin yli itään Bishopin kylän tuntumaan, vuorten ja aavikon välissä oleville Happy- ja Buttermilk-boulderalueille. Kolme päivää hätiköitiin ongelmasta toiseen ja silti saatiin vain pintaraapaisu alueen tarjontaan sekä tietysti kipeät lihakset.
 
Happyn kivet olivat vulkaanisia klönttejä ja paikoin melko merkillisen muotoisia. Otteita oli joka lähtöön pienemmistä rei’istä isoihin monttuihin, kahvoihin ja listoihin. Kiipiminen oli etupäässä voimallista ja helpohkoillakin greideillä usein jyrkkää. Buttermilkin kivet taas olivat kuin jättimäiset kananmunat aavikkorinteille viskeltynä. Kivi oli täysin erityyppistä kuin muutaman mailin päässä Happyssä. Piimäkivillä kitkattiin ja krimpattiin listoilla, usein vieläpä kutkuttavan korkealle, joten oli mukavaa että kyliltä sai patjoja vuokralle. Molemmilta leikkikentiltä oli upeat näkymät lumihuippuisille Sierran vuorille ja toisella puolella aavikolle.
 
 
 
 
 
 
 
 
Lihaksia rentoutettiin miellyttävimmin ikinä! Eräiltä kiipeilykollegoilta saatiin vinkki hakeutua kylpemään jokusen mailin päässä olevalle luonnon hot springille. Uskomatonta kuinka kylmässä illassa keskeltä suota nouseva puro voi olla kuuma! Auringon laskiessa fiilistelimme elämää suopuljussa keskellä preeriaa ympärillä 360-näkymät lumisille vuorille.

 

Bishopista jatkoimme myrskytuulessa Death Valley -laaksoon. Vuoristojen väliin jäävällä aavikkovajoamalla on paitsi USA:n matalin kohta (n.parisataa metriä merenpinnan alla) myös Pohjois-Amerikan kuumin. Maailman kautta aikain toiseksi kuumin lämpötila onkin mitattu kyseisessä montussa, ja yli 50 asteen lämpötilat ovat tavallisia kesällä. Nyt lämpötila oli miellyttävä mutta myrskytuuli nostatti hiekkaa ilmaan niin että kun auton oven avasi alkoi jo hampaissa ratista. Hienoa silti! Ei todellakaan valiteta. Päivän päätteeksi kurvasimme Las Vegasin pääkadulle. Hullu mesta. Yhdellä silmäyksellä näkee Eiffel-tornin, Colosseumin, Vapaudenpatsaan, pyramidit... Jättikulissi on jotain mistä ei tiedä mitä sanoisi, ainakaan positiivista.